Informácie o nákupe tovaru

Prosíme o Vašu pozornosť

V skutočnosti, ako to už vo všeobecnosti býva, by tu mali byť dobre formulované podmienky nákupu. Vieme však – rovnako ako vy –, že tieto sa zvyčajne ignorujú a že sú kompenzované vašimi dodacími podmienkami, ktoré môžu obsahovať protichodné ustanovenia, pretože tieto dve – ako obvykle – neboli koordinované.

Tento stav sa nezmení, kým kľúčové hospodárske orgány nedefinujú všeobecné podmienky nákupu a predaja tak, aby sa predišlo rozporom. Kým sa takéto nariadenie nedosiahne, oznamovanie podmienok sa javí viac-menej ako otázka prestíže s malým praktickým využitím; pretože ak naozaj dôjde k súdnemu sporu, sudcovi, ako sa už v niektorých rozsudkoch stalo, nezostáva nič iné, ako rozhodnúť podľa zákonných ustanovení.

Naše objednávky sú založené výlučne na týchto. Všetky prípady pochybností boli primerane upravené zákonodarcom. Pochopíte teda, ak si ušetríme štúdium akýchkoľvek tlačených bežných dodacích podmienok, ktoré nám môžete zaslať s potvrdením objednávky a ktoré nie sú špecificky formulované pre konkrétny obchodný prípad, a predpokladáme, že súhlasíte aj s naším názorom na základe o zákonných ustanoveniach.

Podmienky, ktoré použijete, sa nestanú súčasťou zmluvy, ak sú v rozpore s platnými zákonnými predpismi. Teraz na to poukazujeme z dôvodov obchodnej obozretnosti a vlastnej právnej istoty. Ďalšia samostatná námietka z našej strany nie je v tomto smere potrebná.

Dr. Hahn GmbH & Co. KG